Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Drożdżowe racuchy z borówkami
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1278
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 466
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3440
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1040
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1278
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 466
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3440
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1040
Składniki
Do miski rozkruszamy drożdże dodajemy łyżkę cukru, łyżkę mąki i 3 łyżki ciepłego mleka. Całość mieszamy i odstawiamy do wyrośnięcia na ok. 10 minut. Do wyrośniętego rozczynu dodajemy pozostałe składniki: ciepłe mleko, rozpuszczone lub bardzo ciepłe masło, jajka, cukier oraz sól i całość mieszamy. Na koniec dodajemy mąkę i ponownie mieszamy. Odstawiamy do wyrośnięcia w ciepłe miejsce na ok 45 minut. lub do podwojenia swojej objętości. Po tym czasie dodajemy borówki i mieszamy. Smażymy na oleju na złoty kolor, na średnim ogniu po kilka minut z każdej strony. Gotowe wyciągamy na ręcznik papierowy. Posypujemy z cukrem pudrem. Smacznego!