Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Drożdżowe racuchy z borówkami
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 102
Dziś do pracy.
Odsłon: 123
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 144
Jak wykorzystać mięso z rosołu? Paszteciki drożdżowe z mięsem i kapustą robię...
Odsłon: 15397
Dzisiaj w roli głównej kapusta pekińska. Pekinka raczej kojarzy się z surówką...
Odsłon: 313
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 102
Dziś do pracy.
Odsłon: 123
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 144
Jak wykorzystać mięso z rosołu? Paszteciki drożdżowe z mięsem i kapustą robię...
Odsłon: 15397
Dzisiaj w roli głównej kapusta pekińska. Pekinka raczej kojarzy się z surówką...
Odsłon: 313
Składniki
Do miski rozkruszamy drożdże dodajemy łyżkę cukru, łyżkę mąki i 3 łyżki ciepłego mleka. Całość mieszamy i odstawiamy do wyrośnięcia na ok. 10 minut. Do wyrośniętego rozczynu dodajemy pozostałe składniki: ciepłe mleko, rozpuszczone lub bardzo ciepłe masło, jajka, cukier oraz sól i całość mieszamy. Na koniec dodajemy mąkę i ponownie mieszamy. Odstawiamy do wyrośnięcia w ciepłe miejsce na ok 45 minut. lub do podwojenia swojej objętości. Po tym czasie dodajemy borówki i mieszamy. Smażymy na oleju na złoty kolor, na średnim ogniu po kilka minut z każdej strony. Gotowe wyciągamy na ręcznik papierowy. Posypujemy z cukrem pudrem. Smacznego!