Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Drożdżowe racuchy z borówkami
Dzisiaj polecam omlet z kakao i na mące kokosowej. Z dodatkiem masła orzechow...
Odsłon: 47
Mięciutkie, smaczne i pyszne kotlety, które nadają się idealnie na upalne dni...
Odsłon: 53688
Przepis na jabłka w cieście jest nieco czasochłonny przez smażenie, ale warto...
Odsłon: 189
Prosta do przygotowania, pełna smaku i warzyw sałatka z ogórków, która idealn...
Odsłon: 51094
Aromatyczne, pełne smaku, delikatne w środku z pięknie podpieczoną, chrupiącą...
Odsłon: 592
Dzisiaj polecam omlet z kakao i na mące kokosowej. Z dodatkiem masła orzechow...
Odsłon: 47
Mięciutkie, smaczne i pyszne kotlety, które nadają się idealnie na upalne dni...
Odsłon: 53688
Przepis na jabłka w cieście jest nieco czasochłonny przez smażenie, ale warto...
Odsłon: 189
Prosta do przygotowania, pełna smaku i warzyw sałatka z ogórków, która idealn...
Odsłon: 51094
Aromatyczne, pełne smaku, delikatne w środku z pięknie podpieczoną, chrupiącą...
Odsłon: 592
Składniki
Do miski rozkruszamy drożdże dodajemy łyżkę cukru, łyżkę mąki i 3 łyżki ciepłego mleka. Całość mieszamy i odstawiamy do wyrośnięcia na ok. 10 minut. Do wyrośniętego rozczynu dodajemy pozostałe składniki: ciepłe mleko, rozpuszczone lub bardzo ciepłe masło, jajka, cukier oraz sól i całość mieszamy. Na koniec dodajemy mąkę i ponownie mieszamy. Odstawiamy do wyrośnięcia w ciepłe miejsce na ok 45 minut. lub do podwojenia swojej objętości. Po tym czasie dodajemy borówki i mieszamy. Smażymy na oleju na złoty kolor, na średnim ogniu po kilka minut z każdej strony. Gotowe wyciągamy na ręcznik papierowy. Posypujemy z cukrem pudrem. Smacznego!