Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mięciutkie, delikatne, z nadzieniem budyniowym drożdżowe różki.
        
        
        
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35884
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1262
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1778
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35884
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1262
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1778
        
        
                Składniki
Budyń gotujemy według opisu na opakowaniu. Cukier, żółtka, cukier waniliowy, przesianą mąkę i sól wsypujemy do miski. Składniki mieszamy. Dolewamy ciepłe mleko w którym rozpuszczamy drożdże i roztopiony ciepły tłuszcz. Wyrabiamy jednolite gładkie ciasto. Ciasto odstawiamy do wyrośnięcia. Gdy podwoi swoją objętość wykładamy je na posypany mąką blat.Ciasto dzielimy na dwie części, każdą rozwałkowujemy na placki o grubości 0,5 cm. Rozwałkowane ciasto kroimy w zgrabne kwadraty i na każdy nakładamy budyń.
Kwadraty z budyniem składamy na połowę. I zlepiamy rogi i brzegi ciasta widelcem. Różki układamy na wyłożoną papierem do pieczenia blaszkę, wierzch smarujemy roztrzepanym białkiem i odstawiamy na pół godziny w ciepłe miejsce. Różki pieczemy w nagrzanym do 180'C piekarniku przez około 30-35 minut. Zrumienione zsuwamy z blaszki i jeszcze ciepłe posypujemy cukrem pudrem. Smacznego !!!