Do góry

Desery Przepis na:

Drożdżowe świderki z czekoladą

Drożdżowe świderki z czekoladą

Autor:

Przepisów i artykułów: 239 Ocena: 1630

Dodano:

Odsłon: 2611

Drożdżowe świderki z czekoladą to świetna propozycja dla dzieci na słodką przekąskę. Polecam przepis.

Składniki

  • 2,5 szklanki mąki,
  • 8 g suszonych drożdży,
  • 250 ml ciepłego mleka,
  • łyżka oleju,
  • płaska łyżeczka cukru,
  • mleczna czekolada.
5-6 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Drożdżowe świderki z czekoladą

Przygotowanie

  1. Do miski wsypujemy mąkę, drożdże i cukier. Wlewamy mleko i olej i zagniatamy ciasto. Odstawiamy w ciepłe miejsce na godzinę.

  2. Czekoladę opuszczamy w kąpieli wodnej.

  3. Ciasto dzielimy na dwie części. Wałkujemy na prostokąt na grubość około 1 cm.Połowę ciasta smarujemy czekoladą i składamy. Następnie kroimy paski na szerokość 2 cm. Paski wkręcamy w spiralki i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. To samo robimy z drugą połową ciasta.

  4. Pieczemy w rozgrzanym piekarniku do 200 stopni przez 15-20 minut.

    Smacznego ;)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń