Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Drożdżowe świderki z czekoladą to świetna propozycja dla dzieci na słodką przekąskę. Polecam przepis.
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 38
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 134
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 708
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 90
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 38
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 134
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 708
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 90
Składniki
Do miski wsypujemy mąkę, drożdże i cukier. Wlewamy mleko i olej i zagniatamy ciasto. Odstawiamy w ciepłe miejsce na godzinę.
Czekoladę opuszczamy w kąpieli wodnej.
Ciasto dzielimy na dwie części. Wałkujemy na prostokąt na grubość około 1 cm.Połowę ciasta smarujemy czekoladą i składamy. Następnie kroimy paski na szerokość 2 cm. Paski wkręcamy w spiralki i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. To samo robimy z drugą połową ciasta.
Pieczemy w rozgrzanym piekarniku do 200 stopni przez 15-20 minut. Smacznego ;)