Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Drożdżowe świderki z czekoladą to świetna propozycja dla dzieci na słodką przekąskę. Polecam przepis.
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1468
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1194
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1324
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 977
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1468
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1194
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1324
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 977
Składniki
Do miski wsypujemy mąkę, drożdże i cukier. Wlewamy mleko i olej i zagniatamy ciasto. Odstawiamy w ciepłe miejsce na godzinę.
Czekoladę opuszczamy w kąpieli wodnej.
Ciasto dzielimy na dwie części. Wałkujemy na prostokąt na grubość około 1 cm.Połowę ciasta smarujemy czekoladą i składamy. Następnie kroimy paski na szerokość 2 cm. Paski wkręcamy w spiralki i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. To samo robimy z drugą połową ciasta.
Pieczemy w rozgrzanym piekarniku do 200 stopni przez 15-20 minut. Smacznego ;)