Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Drożdżowe świderki z czekoladą to świetna propozycja dla dzieci na słodką przekąskę. Polecam przepis.
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 2560
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 430
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4371
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 2560
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 430
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4371
Składniki
Do miski wsypujemy mąkę, drożdże i cukier. Wlewamy mleko i olej i zagniatamy ciasto. Odstawiamy w ciepłe miejsce na godzinę.
Czekoladę opuszczamy w kąpieli wodnej.
Ciasto dzielimy na dwie części. Wałkujemy na prostokąt na grubość około 1 cm.Połowę ciasta smarujemy czekoladą i składamy. Następnie kroimy paski na szerokość 2 cm. Paski wkręcamy w spiralki i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. To samo robimy z drugą połową ciasta.
Pieczemy w rozgrzanym piekarniku do 200 stopni przez 15-20 minut. Smacznego ;)