Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo szybkie i mało pracochłonne ciasto drożdżowe. Robiłam z kilku przepisów tego typu drożdżowe, ale z tego przepisu jest najsmaczniejsze. Polecam. Ciasto najlepiej przygotować wieczorem.
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2522
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 420
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 195
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 752
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2522
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 420
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 195
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 752
Składniki
Masło rozpuścić i wystudzić.
Na dno dużej misy wlać mleko o pokojowe temperaturze,dodać 3 jajka, dodać cukier, roztopioną margarynę, rozkruszone drożdże ,olej i szczyptę soli.NIE MIESZAĆ.Miskę przykryć ściereczką i pozostawić na całą noc.
Rano dodać mąkę i rodzynki i wszystkie składniki dokładnie wymieszać drewnianą łyżką.
Blachę /27x35/ wyłożyć papierem do pieczenia i przełożyć do niej ciasto. Pozostawić w ciepłym miejscu na ok.15 minut, aby jeszcze podrosło/
Przed włożeniem do piekarnika rozbełtać jajko i pędzelkiem posmarować wierzch ciasta.
Piekarnik rozgrzać do 180st.C i włożyć ciasto na ok.45 minut. SMACZNEGO!