Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo szybkie i mało pracochłonne ciasto drożdżowe. Robiłam z kilku przepisów tego typu drożdżowe, ale z tego przepisu jest najsmaczniejsze. Polecam. Ciasto najlepiej przygotować wieczorem.
W weekend nie musimy chleba jeść, polecam cieplutkie, chrupiące bułeczki.
Odsłon: 56
Łatwe i proste ciasto z makiem i kremem budyniowym. Każdy sobie poradzi z jeg...
Odsłon: 208
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 83
Wyśmienity bigos to wizytówka każdego domu. Jest pracochłonny, ale raz w roku...
Odsłon: 185
W te Święta rozgoszczą się u nas kruche ciasteczka z owocową niespodzianką, c...
Odsłon: 118
W weekend nie musimy chleba jeść, polecam cieplutkie, chrupiące bułeczki.
Odsłon: 56
Łatwe i proste ciasto z makiem i kremem budyniowym. Każdy sobie poradzi z jeg...
Odsłon: 208
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 83
Wyśmienity bigos to wizytówka każdego domu. Jest pracochłonny, ale raz w roku...
Odsłon: 185
W te Święta rozgoszczą się u nas kruche ciasteczka z owocową niespodzianką, c...
Odsłon: 118
Składniki
Masło rozpuścić i wystudzić.
Na dno dużej misy wlać mleko o pokojowe temperaturze,dodać 3 jajka, dodać cukier, roztopioną margarynę, rozkruszone drożdże ,olej i szczyptę soli.NIE MIESZAĆ.Miskę przykryć ściereczką i pozostawić na całą noc.
Rano dodać mąkę i rodzynki i wszystkie składniki dokładnie wymieszać drewnianą łyżką.
Blachę /27x35/ wyłożyć papierem do pieczenia i przełożyć do niej ciasto. Pozostawić w ciepłym miejscu na ok.15 minut, aby jeszcze podrosło/
Przed włożeniem do piekarnika rozbełtać jajko i pędzelkiem posmarować wierzch ciasta.
Piekarnik rozgrzać do 180st.C i włożyć ciasto na ok.45 minut. SMACZNEGO!