Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gwarantuje wam, ze zawsze wyjdą i będą przepyszne
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 144
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 179
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 935
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 144
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 179
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 935
Składniki
Letnie mleko mieszamy z drożdżami, 2 łyżkami mąki oraz łyżką cukru. Odstawiamy na 10 min do wyrośnięcia.
Następnie do miski wsypujemy resztę mąki, cukru, jajko oraz rozpuszczone przestudzone masło. Wlewamy nasz drożdżowy zaczyn i wyrabiamy ciasto. Odstawiamy do wyrośnięcia na ok 1h lub do podwojenia objętości.
Składniki na krem (oprócz owoców) mieszamy razem.
Po wyrośnięciu ciasta wałkujemy je na prostokąty, smarujemy 2/3 kremu, układamy owoce. Ciasto zawijamy w rulon. Układamy na blaszce. Smarujemy mlekiem.
Pieczemy góra-dół 180 stopni 20-25min. Po upieczeniu smarujemy zawijańce pozostała ilością kremu.