Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gwarantuje wam, ze zawsze wyjdą i będą przepyszne
Zdrowe, smaczne pierogi w których nadzienie nadaje im wyjątkowy smak.
Odsłon: 124
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1189
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 31232
Sernik baskijski to zdecydowanie petarda, a sernik baskijski pistacjowy to po...
Odsłon: 3648
Prawdziwa włoska carbonara Magdy Gessler nie wymaga wielu składników, aby był...
Odsłon: 4629
Proste, dość szybkie, bardzo smaczne. Niby znane ale jednak nieco inne.
Odsłon: 8129
Zdrowe, smaczne pierogi w których nadzienie nadaje im wyjątkowy smak.
Odsłon: 124
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1189
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 31232
Sernik baskijski to zdecydowanie petarda, a sernik baskijski pistacjowy to po...
Odsłon: 3648
Prawdziwa włoska carbonara Magdy Gessler nie wymaga wielu składników, aby był...
Odsłon: 4629
Proste, dość szybkie, bardzo smaczne. Niby znane ale jednak nieco inne.
Odsłon: 8129
Składniki
Letnie mleko mieszamy z drożdżami, 2 łyżkami mąki oraz łyżką cukru. Odstawiamy na 10 min do wyrośnięcia.
Następnie do miski wsypujemy resztę mąki, cukru, jajko oraz rozpuszczone przestudzone masło. Wlewamy nasz drożdżowy zaczyn i wyrabiamy ciasto. Odstawiamy do wyrośnięcia na ok 1h lub do podwojenia objętości.
Składniki na krem (oprócz owoców) mieszamy razem.
Po wyrośnięciu ciasta wałkujemy je na prostokąty, smarujemy 2/3 kremu, układamy owoce. Ciasto zawijamy w rulon. Układamy na blaszce. Smarujemy mlekiem.
Pieczemy góra-dół 180 stopni 20-25min. Po upieczeniu smarujemy zawijańce pozostała ilością kremu.