Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne, polecam :)
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 831
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5794
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9605
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 280
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 831
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5794
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9605
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 280
Składniki
Drożdże mieszamy w naczyniu ze szklanką letniego mleka, dodajemy dwie łyżki cukru i 4 łyżki mąki. Zaczyn odstawiamy w ciepłe miejsce na 20 minut- do wyrośnięcia. Kiedy zaczyn zwiększy swoją objętość dwukrotnie -dodajemy mąkę , rozbełtane jajka, cukier, pozostałe letnie mleko. Wyrabiamy i pod koniec wlewamy roztopiona letnią margarynę. Wyrabiałam około 20 minut. Ciasto nie odchodzi od ręki (nie przejmujemy się tym) Odstawiamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.
Ręce smarujemy olejem , stolnice posypujemy mąką. Bierzemy porcjami ciasto i formujemy co tylko chcemy:) Pieczemy 40-50 minut w 170* SMACZNEGO.