Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Oryginalne połączenie w popularnych drożdżówkach czyni je prawie wyjątkowymi ;)
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1583
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232000
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5080
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1583
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232000
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5080
Składniki
Do ciepłego mleka dodać drożdże i cukier, wymieszać i zostawić na ok. 10 min. Następnie dodać oliwę, żółtka, 3 łyżki mąki, wymieszać i znowu zostawić na ok. 10 min. Następnie dodać resztę mąki i wyrobić ciasto drożdżowe. Przykryć ściereczką i pozostawić do podwojenia objętości w ciepłym miejscu.
W międzyczasie ugotować budyń i ostudzić. Gotowe ciasto rozwałkować na grubość ok. 4-5 mm, rozsmarować na nim budyń i rozłożyć umyte i osuszone borówki. Ciasto zwinąć w rulon i kroić plastry grubość 4-5 cm.
Gotowe ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i pozostawić do napuszenia na ok. 20 min. Piec w temp. 190 stopni przez ok. 15-20 min. Przed podaniem ostudzić i posypać cukrem pudrem. Smacznego!