Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 176
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3935
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 316
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 817
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 176
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3935
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 316
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 817
Składniki
Oddzielamy białka od żółtek. Białka ubijamy na sztywno, powoli dodajemy cukier. Miksujemy z żółtkami. Do masy jajecznej dodajemy stopniowo mąkę z proszkiem. Ciasto miksujemy z wiśniami. Dolewamy stopiony i ostudzony tłuszcz, mieszamy drewnianą łyżką.
Dzielimy masę na dwie, równe części. Jedną odstawiamy żeby sobie na nas poczekała. Do drugiej dodajemy aromat i barwnik, mieszamy powoli łyżką.
Smarujemy tłuszczem formę i na przemian wylewamy ciasto. Pieczemy w temp. 180 stopni do "suchego" patyczka.