Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Muffiny z dodatkiem powideł śliwkowych są bardzo smaczne i łatwe do przygotowania.
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 480
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 920
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 213
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 480
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 920
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 213
Składniki
Do miski wbić całe jajka, dodać szczyptę soli, zmiksować.Następnie wlać olej i mleko.
W drugiej misce wymieszać mąkę z proszkiem do pieczenia, kropelkami czekoladowymi i cukrem.
Do suchych składników dodać płynne, wymieszać.
Ciasto podzielić na 2 części. Do jednej wsypać przesiane kakao, wymieszać.
Formę do muffinek wyłożyć papilotkami, wlać po łyżce jasnego ciasta, włożyć po łyżeczce powideł.
Wierzch zalać ciemnym ciastem, piec około 30 minut w 180 stopniach.
Upieczone muffinki ostudzić na kratce, oprószyć cukrem pudrem.