Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny deser który przygotowujemy szybko nie czekając na zakrzepnięcie każdej z galaretek.
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 339
Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...
Odsłon: 15123
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3071
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 339
Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...
Odsłon: 15123
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3071
Składniki
Galaretkę cytrynową rozpuścić w 1 szklance gorącej gotowanej wody, dodać 1 szklankę zimnej gotowanej wody , wymieszać , wlać do 2 pucharków. Morele umyć , usunąć pestkę pokroić , dodać do galaretki.
Galaretkę malinową rozpuścić w 80 ml gorącej gotowanej wody , podzielić na 2 części. Każdą wlewać po łyżce stołowej, aby spływała po brzegu pucharka w dół.
Borówki umyć, osuszyć , wrzucić po kilka do pucharków , pozostawić do zakrzepnięcia.
Maliny umyć osuszyć , przed podaniem umieścić na wierzchu , można dodać jeszcze po długim biszkopcie lub kleks ze śmietany.