Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny deser który przygotowujemy szybko nie czekając na zakrzepnięcie każdej z galaretek.
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 3516
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34196
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1425
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113630
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 3516
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34196
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1425
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113630
Składniki
Galaretkę cytrynową rozpuścić w 1 szklance gorącej gotowanej wody, dodać 1 szklankę zimnej gotowanej wody , wymieszać , wlać do 2 pucharków. Morele umyć , usunąć pestkę pokroić , dodać do galaretki.
Galaretkę malinową rozpuścić w 80 ml gorącej gotowanej wody , podzielić na 2 części. Każdą wlewać po łyżce stołowej, aby spływała po brzegu pucharka w dół.
Borówki umyć, osuszyć , wrzucić po kilka do pucharków , pozostawić do zakrzepnięcia.
Maliny umyć osuszyć , przed podaniem umieścić na wierzchu , można dodać jeszcze po długim biszkopcie lub kleks ze śmietany.