Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To typowo jesienny deser, który zjedzą nie tylko dorośli ale i dzieci. Dynia Muskat cudownie pachnie melonem i dobrze się łączy ze słodkimi dodatkami.
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 9986
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2607
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1741
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 659
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3859
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 9986
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2607
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1741
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 659
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3859
Składniki
Makaron przepłukać na sicie zimną wodą. Przełożyć do miseczki i zalać wrzątkiem. Odstawić do napęcznienia pod przykryciem. Przestudzić. Połączyć z pozostałymi składnikami. Dokładnie wymieszać. Z dyni ściąć górę . Środek wydrążyć. Oprószyć delikatnie szczyptą soli. Włożyć przygotowane wcześniej nadzienie. Posypać zrumienionymi na suchej patelni płatkami migdałowymi. Przykryć odciętą częścią. Wstawić do nagrzanego do 175 stopni piekarnika i piec do miękkości (około 80 minut).