Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To typowo jesienny deser, który zjedzą nie tylko dorośli ale i dzieci. Dynia Muskat cudownie pachnie melonem i dobrze się łączy ze słodkimi dodatkami.
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 38
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 798
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 38
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 798
Składniki
Makaron przepłukać na sicie zimną wodą. Przełożyć do miseczki i zalać wrzątkiem. Odstawić do napęcznienia pod przykryciem. Przestudzić. Połączyć z pozostałymi składnikami. Dokładnie wymieszać. Z dyni ściąć górę . Środek wydrążyć. Oprószyć delikatnie szczyptą soli. Włożyć przygotowane wcześniej nadzienie. Posypać zrumienionymi na suchej patelni płatkami migdałowymi. Przykryć odciętą częścią. Wstawić do nagrzanego do 175 stopni piekarnika i piec do miękkości (około 80 minut).