Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Dynia po chorwacku"
Jeżeli macie ochotę zafundować sobie zdrowy obiad z eksperymentalnym twistem,...
Odsłon: 182
Jeżeli macie ochotę zafundować sobie zdrowy obiad z eksperymentalnym twistem,...
Odsłon: 182
Składniki
Obierz dynię. Wykrój miękki środek razem z pestkami. Twardy miąższ pokrój w dużą kostkę. Zalej warzywo wrzątkiem, odcedź.
Posiekaj natkę, pokrój parówki oraz pomidory. Przełóż do rondla przygotowane . Skrop olejem, podlej wodą i duś na małym ogniu pod przykryciem około 30 minut.
Przypraw potrawę solą, pieprzem, papryką czosnkiem. Musi mieć dosyć pikantny smak. Wlej śmietanę, podgrzej i jeszcze raz przypraw do smaku. Podaj z ryżem lub pieczywem. Zamiast parówek możesz wkroić kiełbasę.
Porcje 5 60 min Cena 2,10 zł Kalorie 210 kcal
<strong>Przepis przysłała Katarzyna Dzierżęga z Rzeszowa</strong>Źródło: Bella Relaks