Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Dynia zapiekana z warzywami i serem bałkańskim"
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 257
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1338
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4202
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 1229
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 257
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1338
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4202
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 1229
Składniki
ok. 60 min • Porcja 308 kcal • Koszt porcji ok. 4,50 zł • Przepis na 4 porcje
Dynie umyj, osusz, przekrój wzdłuż. Łyżką wyjmij miąższ. Rozłóż dynie na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, posmaruj oliwą, oprósz solą, pieprzem i tymiankiem. Piecz w 180°C około 30 minut.
Ryż ugotuj al dente w posolonej wodzie. Migdały (orzeszki) upraż na suchej patelni. Drobno posiekane cebulę i czosnek podsmaż na małej ilości oliwy.
Oczyszczoną paprykę, obraną marchewkę, natkę z dymki i oliwki pokrój. Wymieszaj wszystko z dobrze odsączonym ryżem, uprażonymi orzeszkami, cebulą, czosnkiem i pokrojonym serem. Dopraw do smaku solą, pieprzem, sokiem z cytryny i oliwą.
Napełnij dynie przygotowanym farszem. Wstaw do piekarnika i zapiekaj jeszcze około 20 minut.Źródło: Kobieta i życie