Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Są pyszne. W smaku wyraźnie wyczuwa się czekoladę i orzeszki. Z podanych proporcji wychodzi 15-16 babeczek.
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 879
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 137
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3756
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 169
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 879
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 137
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3756
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 169
Składniki
Dzień wcześniej rozmroziłam puree z dyni. Połowę tabliczki czekolady posiekałam. Orzeszki ziemne obrałam z łupinek i zmieliłam w młynku do kawy.
Mąkę, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną, przyprawę do piernika przesiałam do miski. Dodałam jajka (temperatura pokojowa), olej rzepakowy, puree dyniowe. Wszystkie składniki połączyłam przy pomocy miksera.
Przygotowałam foremkę do muffinek i wyłożyłam papierowymi papilotkami. Nakładałam po łyżce ciasta do każdej z nich. Na to dodałam kilka kawałków czekolady i posypałam łyżeczką zmielonymi orzeszków. Następnie nałożyłam drugą łyżkę ciasta. Piekłam w nagrzanym piekarniku w 180 st. C około 20 min. Pod koniec pieczenia sprawdzałam drewnianym patyczkiem czy babeczki są upieczone.
Po upieczeniu i wystudzeniu posmarowałam babeczki polewą czekoladową. W miseczce nad parą rozpuściłam drugą połowę czekolady. Dodałam do niej mleko i cukier puder. Całość dobrze wymieszałam.