Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na puszyste, wilgotne i bardzo smaczne dyniowe muffinki z dyniowa glazura. Niezwykle łatwe do zrobienia. Świetny sposób na wykorzystanie dyni. Przepis na około 16 muffinek.
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 240
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 519
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 972
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 259
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 240
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 519
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 972
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 259
Składniki
ajka wbić do miski, dodać szczyptę soli i utrzeć z cukrami na puszysta masę. Do utartych jajek, ciągle mieszając, dodać kolejno olej i mleko. Do wymieszanych składników dodać puree z dyni i ponownie całość wymieszać.
Mąkę wymieszać z przyprawami i sodą a następnie dodać do masy jajecznej. Wszystkie składniki dobrze ze sobą połączyć mieszając masę łyżką lub rózgą.
Porcje gotowego ciasta wylać do papilotek umieszczonych w formie do muffinek. Papilotki wypełniać do 3/4 ich wysokości. Piec w nagrzanym piekarniku w 180 st. C do suchego patyczka, około 20 – 25 minut. Funkcja piekarnika góra – dół. Upieczone muffinki wystudzić na kratce.
Muffinki można posypać tylko cukrem pudrem lub zrobić do nich pyszna dyniową glazurę. Składniki na glazurę dobrze ze soba wymieszać i polać nią muffinki. Smacznego!