Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne i pachnące mufinki z dodatkiem amarantusa, orzechów i skórki pomarańczowej.
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30931
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3640
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 4528
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1142
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30931
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3640
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 4528
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1142
Składniki
Dynię pokroić na pół. Jedną połówkę schować do lodówki, a z drugiej usunąć pestki, obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. W dużej misce wymieszać ze sobą mąkę, sodę, proszek do pieczenia, cukier, cynamon i sól. Do wymieszanych składników dodać startą dynię, amarantus, jajka i olej. Całość dokładnie wymieszać. Na końcu dodać skórkę pomarańczową, orzechy, siemię lniane i jeszcze raz wszystko wymieszać. Nastawić piekarnik na temperaturę 160 st.C. Foremki na mufinki wyłożyć papilotkami, napełnić masą do 3/4 wysokości. Piec w piekarniku przez 15-20 minut - na ciemno złoty kolor