Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 47
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 57
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 290
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 47
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 57
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 290
Składniki
Wykonanie ciasta: Mąkę wymieszać z cukrem pudrem i solą. Masło rozpuścić, wymieszać z mąką i dokładnie wyrobić. Lekko wilgotną masą wylepić foremki (trochę ciasta zmrozić oddzielnie) i wstawić do lodówki na 30-40 minut aby ciasto stężało. Wykonanie tarty: Masło rozpuścić, dodać miód i gotować aż składniki zgęstnieją. Zdjąć z ognia, dodać śmietanę kremówkę. Jajka ubić z cukrem brązowym, dodać do piure dyniowe, przyprawić do smaku, bardzo dokładnie wymieszać. Przelać na wyjęte z lodówki foremki, z odłożonego ciasta zrobić ozdoby i wyłożyć na górę foremek. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 190 stopni i piec 40 minut. Po upieczeniu ostudzić i podawać.