Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dyniowiec- smaczne pyszne i inne niż tradycyjne, bo warzywne!
Wersja kiełbasek z papryką i cebulą, którą można przyrządzić albo na patelni,...
Odsłon: 171
Zupa z zielonego groszku tym razem wzbogacona koprem włoskim, który nadaje no...
Odsłon: 325
szybko, smacznie, prosto Ryż jest codziennym posiłkiem Kurdów i oni są mistrz...
Odsłon: 1548
Wersja kiełbasek z papryką i cebulą, którą można przyrządzić albo na patelni,...
Odsłon: 171
Zupa z zielonego groszku tym razem wzbogacona koprem włoskim, który nadaje no...
Odsłon: 325
szybko, smacznie, prosto Ryż jest codziennym posiłkiem Kurdów i oni są mistrz...
Odsłon: 1548
Składniki
Dynię obieramy, kroimy w kostkę podlewamy 4 łyżkami wody i gotujemy do miękkości. Dodajemy cukry mieszamy, ściągamy z ognia i studzimy. Letnią miksujemy. 30 dag musu dyniowego mieszamy z sokiem. Odstawiamy obydwa musy do ostygnięcia. Do pozostałej ilości musu dodajemy serki i mieszamy. W 200 ml wrzątku mieszamy 6 dag żelatyny, studzimy i miksując wlewamy do masy z serkami. Przekładamy to posmarowanej tłuszczem tortownicy o średnicy 24 centymetrów i odstawiamy do zastygnięcia. W 50 ml wrzątku rozpuszczamy 2 dag żelatyny, studzimy ją i mieszamy z musem, w którym był sok. Wykładamy na zastygniętą masę