Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kruche ciasto z pysznym nadzieniem jabłkowo-dyniowym to deser, który jest idealny na jesienne wieczory :)
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 308
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14710
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1730
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 16994
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 308
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14710
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1730
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 16994
Składniki
Ciasto kruche: Mąkę i proszek do pieczenia przesiewamy, dodajemy pozostałe składniki i zagniatamy ciasto. Ciasto wkładamy do lodówki.
Nadzienie dyniowo-jabłkowe: Dynie i obrane i pozbawione gniazd nasiennych jabłka kroimy w kostkę, dusimy w garnku z dodatkiem wody do miękkości, dodajemy cukier i cynamon, mieszamy.
Ciasto dzielimy na dwie części. Jedną część rozwałkowujemy i wykładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Ciasto posypujemy wiórkami kokosowymi i wykładamy nadzienie. Drugą część ciasta rwiemy na kawałki lub ścieramy na tarce o dużych oczkach na wierzch. Tak przygotowane ciasto wstawiamy do rozgrzanego do 180 stopni C piekarnika i pieczemy około 60 minut. Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem.