Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kruche ciasto z pysznym nadzieniem jabłkowo-dyniowym to deser, który jest idealny na jesienne wieczory :)
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 227
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 805
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 937
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 143
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2835
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 227
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 805
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 937
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 143
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2835
Składniki
Ciasto kruche: Mąkę i proszek do pieczenia przesiewamy, dodajemy pozostałe składniki i zagniatamy ciasto. Ciasto wkładamy do lodówki.
Nadzienie dyniowo-jabłkowe: Dynie i obrane i pozbawione gniazd nasiennych jabłka kroimy w kostkę, dusimy w garnku z dodatkiem wody do miękkości, dodajemy cukier i cynamon, mieszamy.
Ciasto dzielimy na dwie części. Jedną część rozwałkowujemy i wykładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Ciasto posypujemy wiórkami kokosowymi i wykładamy nadzienie. Drugą część ciasta rwiemy na kawałki lub ścieramy na tarce o dużych oczkach na wierzch. Tak przygotowane ciasto wstawiamy do rozgrzanego do 180 stopni C piekarnika i pieczemy około 60 minut. Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem.