Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
smaczny budyń na ciepło jak i na zimno
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 190
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 2246
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 517
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 190
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 2246
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 517
Składniki
Do miseczki dodajemy żółtka, cukier, cukier waniliowy, obie mąki i pure z dyni. Wlewamy pół szklanki mleka i dokładnie mieszamy.
Resztę mleka gotujemy w garnku dodając białą czekoladę. Kiedy mleko zacznie wrzeć wlewamy mieszankę zmniejszamy nieco gaz i mieszamy non-stop trzepaczka.
Gotujemy, aż budyń zgęstnieje - ok 3-4 minut. Gotowy rozlewamy do pucharków, i dowolnie dekorujemy