Do góry

Desery Przepis na:

dyniowy budyń z białą czekoladą

Przepis dnia 2019-10-02
dyniowy budyń z białą czekoladą

Autor:

Przepisów i artykułów: 518 Ocena: 17899

Dodano:

Odsłon: 1776

smaczny budyń na ciepło jak i na zimno

Składniki

  • 500 ml mleka
  • 6 łyżek pure z dyni
  • 50g białej czekolady
  • 1 łyżeczka cukru waniliowego
  • 2 żółtka
  • 1 łyżka mąki pszennej
  • 3 łyżki skrobi kukurydzianej
  • 1 łyżka cukru
5-6 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Do miseczki dodajemy żółtka, cukier, cukier waniliowy, obie mąki i pure z dyni. Wlewamy pół szklanki mleka i dokładnie mieszamy.

  2. Resztę mleka gotujemy w garnku dodając białą czekoladę.
    Kiedy mleko zacznie wrzeć wlewamy mieszankę zmniejszamy nieco gaz i mieszamy non-stop trzepaczka.

  3. Gotujemy, aż budyń zgęstnieje - ok 3-4 minut.
    Gotowy rozlewamy do pucharków, i dowolnie dekorujemy

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (8)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń