Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
smaczny budyń na ciepło jak i na zimno
U nas mówi się łysy drożdżowiec albo pajtok. Takie czyste ciasto. Nawet jak...
Odsłon: 2534
Jestem pewna, że czegoś takiego nie próbowaliście. ;) Przysmak wigilijny to c...
Odsłon: 423
Nie wyobrażamy sobie świąt bez wyjątkowo aromatycznej i intensywnej w smaku g...
Odsłon: 52601
Idealne ciasto nie tylko na święta. Prosty i szybki piernik według przepisu m...
Odsłon: 552
U nas mówi się łysy drożdżowiec albo pajtok. Takie czyste ciasto. Nawet jak...
Odsłon: 2534
Jestem pewna, że czegoś takiego nie próbowaliście. ;) Przysmak wigilijny to c...
Odsłon: 423
Nie wyobrażamy sobie świąt bez wyjątkowo aromatycznej i intensywnej w smaku g...
Odsłon: 52601
Idealne ciasto nie tylko na święta. Prosty i szybki piernik według przepisu m...
Odsłon: 552
Składniki
Do miseczki dodajemy żółtka, cukier, cukier waniliowy, obie mąki i pure z dyni. Wlewamy pół szklanki mleka i dokładnie mieszamy.
Resztę mleka gotujemy w garnku dodając białą czekoladę. Kiedy mleko zacznie wrzeć wlewamy mieszankę zmniejszamy nieco gaz i mieszamy non-stop trzepaczka.
Gotujemy, aż budyń zgęstnieje - ok 3-4 minut. Gotowy rozlewamy do pucharków, i dowolnie dekorujemy