Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19255
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13042
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1690
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232127
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19255
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13042
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1690
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232127
Składniki
Galaretki przygotowałem wg przepisu na opakowaniu ,pozostawiłem do zastygnięcia. Mleko ,cukier ,masło ,cynamon i skórki z cytrusów zagotowałem. Dodałem kaszę i gotowałem jeszcze ok. 5 min. Następnie wlałem miód ,wsypałem wiórki kokosowe i dokładnie wymieszałem. Zestawiłem z ognia. Żółtka oddzieliłem od białek. Białka ubiłem na sztywną pianę ,żółtka zaś wymieszałem z kaszą. Kiedy kasza lekko ostygła ,wymieszałem z białkami. Wyporcjowałem. Brzoskwinie osączyłem z zalewy ,ułożyłem na kaszy. Udekorowałem stężałą galaretką.