Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, soczyste i delikatne mięso gotowane w mleku, nie tylko dla tych, któr...
Odsłon: 43
Przepis dnia
Pieczonki w papilotkach to turecki sposób na zamknięcie smaku w jednym, papie...
Odsłon: 13010
W te ciemne, chłodne popołudnia fajnie jest przypomnieć sobie smak lata. :) N...
Odsłon: 79
Pyszne, soczyste i delikatne mięso gotowane w mleku, nie tylko dla tych, któr...
Odsłon: 43
Przepis dnia
Pieczonki w papilotkach to turecki sposób na zamknięcie smaku w jednym, papie...
Odsłon: 13010
W te ciemne, chłodne popołudnia fajnie jest przypomnieć sobie smak lata. :) N...
Odsłon: 79
Składniki
Galaretki przygotowałem wg przepisu na opakowaniu ,pozostawiłem do zastygnięcia. Mleko ,cukier ,masło ,cynamon i skórki z cytrusów zagotowałem. Dodałem kaszę i gotowałem jeszcze ok. 5 min. Następnie wlałem miód ,wsypałem wiórki kokosowe i dokładnie wymieszałem. Zestawiłem z ognia. Żółtka oddzieliłem od białek. Białka ubiłem na sztywną pianę ,żółtka zaś wymieszałem z kaszą. Kiedy kasza lekko ostygła ,wymieszałem z białkami. Wyporcjowałem. Brzoskwinie osączyłem z zalewy ,ułożyłem na kaszy. Udekorowałem stężałą galaretką.