Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Egzotyczna pianka pomarańczowa"
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 144
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 42
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 144
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 42
Składniki
Oddzielam żółtka od białek. Białka ubijam z cukrem, mieszam z żółtkami, mąką i proszkiem. Biszkopt przelewam do formy wyłożonej pergaminem. Piekę 30 minut w 180°C. Studzę i przecinam na 2 blaty.
Galaretkę cytrynową rozpuszczam w 350 ml wrzątku, studzę. Skrapiam nią oba blaty. Galaretki pomarańczowe rozpuszczam w 2 szkl. wrzątku. Czekam, aż zaczną tężeć.
W tym czasie do śmietany wsypuję cukier i śnieżkę. Ubijam. Galaretki małymi porcjami wlewam do twarogu, mieszam mikserem. Łączę z bitą śmietaną. Blaty biszkoptowe przekładam tężejącym kremem. Wstawiam do lodówki na 5 godzin do stężenia. Wierzch ciasta smaruję dżemem. Wiórki rumienię na maśle i posypuję nimi ciasto.Źródło: Naj