Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Egzotyczna surówka z kapusty"
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 263
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 195
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 263
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 195
Składniki
Pół główki białej kapusty oczyść z wierzchnich liści, drobno poszatkuj ostrym nożem. Posyp solą i odstaw na kilkadziesiąt minut, aby nieco zmiękła.
W tym czasie cebulę obierz, opłucz, osusz papierowym ręcznikiem i poszatkuj. Pomarańcze sparz wrzątkiem, wyszoruj, obierz ze skórki i podziel na cząstki. Pozbaw białych osłonek, a następnie fileciki miąższu rozdrobnij.
Posoloną kapustę lekko odciśnij (powinna puścić nieco soku), wymieszaj z cebulą i pomarańczami. Dodaj pokrojone na kawałki figi lub śliwki kalifornijskie. Olej połącz z octem, sporą szczyptą cukru oraz pieprzem. Polej surówkę. Dowolnie udekoruj, np. pomarańczami.
porcja – 220 kcal, cena 1,30 złŹródło: Świat kobiety