Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Egzotyczny miks sałatkowy"
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 97
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 77
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 116
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 97
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 77
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 116
Składniki
porcje, czas ok. 20 min; porcja – 140 kcal, cena 4,20 zł.
Owoc awokado op łucz, przekrój na pół, usuwając pestkę. Wydrąż miąższ, pokrój go w dużą kostkę i skrop odrobiną soku wyciśniętego z cytryny.
Umyte mango obierz ze skórki. Zetnij miąższ wokół pestki, pokrój go w kostkę. Umyj, osusz i pokrój w plasterki lub przekrój na połówki pomidorki koktajlowe.
Ser mozzarella osącz, pokrój w kostkę. Roszponkę opłucz, osusz na papierowym ręczniku, odetnij korzonki. Orzeszki piniowe wrzuć na rozgrzaną suchą patelnię. Rumień na złoty kolor. Zdejmij z patelni, pozostaw do ostudzenia.
Przygotuj sos z oliwy, ciemnego octu balsamicznego oraz soli i chili (w proszku) do smaku. Na talerzykach rozkładaj kawałki awokado, mozzarelli oraz mango. Całość posyp pokrojonymi pomidorkami, roszponką oraz orzeszkami piniowymi. Przed podaniem skrop przygotowanym sosem.Źródło: Świat kobiety