Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Egzotyczny miks sałatkowy"
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 73
Sznycle krakowskie to ciekawa odmiana klasycznych mielonych, z dodatkiem mięs...
Odsłon: 2288
Polecam.
Odsłon: 103
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 73
Sznycle krakowskie to ciekawa odmiana klasycznych mielonych, z dodatkiem mięs...
Odsłon: 2288
Polecam.
Odsłon: 103
Składniki
porcje, czas ok. 20 min; porcja – 140 kcal, cena 4,20 zł.
Owoc awokado op łucz, przekrój na pół, usuwając pestkę. Wydrąż miąższ, pokrój go w dużą kostkę i skrop odrobiną soku wyciśniętego z cytryny.
Umyte mango obierz ze skórki. Zetnij miąższ wokół pestki, pokrój go w kostkę. Umyj, osusz i pokrój w plasterki lub przekrój na połówki pomidorki koktajlowe.
Ser mozzarella osącz, pokrój w kostkę. Roszponkę opłucz, osusz na papierowym ręczniku, odetnij korzonki. Orzeszki piniowe wrzuć na rozgrzaną suchą patelnię. Rumień na złoty kolor. Zdejmij z patelni, pozostaw do ostudzenia.
Przygotuj sos z oliwy, ciemnego octu balsamicznego oraz soli i chili (w proszku) do smaku. Na talerzykach rozkładaj kawałki awokado, mozzarelli oraz mango. Całość posyp pokrojonymi pomidorkami, roszponką oraz orzeszkami piniowymi. Przed podaniem skrop przygotowanym sosem.Źródło: Świat kobiety