Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 235
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104560
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 349
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9072
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 235
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104560
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 349
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9072
Składniki
Do rondelka wlewamy szklankę wody i rozpuszczamy 10 dkg margaryny. Gdy się zagotuje wsypujemy szklankę mąki. Dokładnie mieszamy by nie powstały grudki. Podgrzewamy aż masa będzie odstawała od garnka- dzieje się to bardzo szybko :) Do gorącego ciasta dodajemy po jajku i miksujemy do momentu aż będzie zimne. Wyciskamy kształty szprycą i pieczemy: 20 min w 200 st. a potem zmniejszamy do 150 i pieczemy jeszcze od 5 do 10 min. Krem karpatka robimy wg. przepisu, gotowy i zimny miksujemy z pozostałą margaryną. Cisto kroimy na pół i nadziewamy masą lub napełniamy szprycą bez przecinania. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej i polewamy nadziane eklery.