Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gdybym wiedziała, że tak prosto się je wykonuje, już dawno bym je piekła :)
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 847
Karmelowa panna cotta to deser, który łączy w sobie aksamitną konsystencję śm...
Odsłon: 819
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 73
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 847
Karmelowa panna cotta to deser, który łączy w sobie aksamitną konsystencję śm...
Odsłon: 819
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 73
Składniki
Margarynę zagotowałam z wodą. Na gotującą się wsypałam mąkę. Wyłączyłam i mieszałam drewnianą łyżką. Nalezy mieszać do momentu aż składniki połaczą się i ciasto zacznie odchodzić od garnka. U mnie trwało to około 3 minuty. Czyli bardzo szybko można uzyskać żądany efekt :)
Ciasto chłodzimy , ma być na prawdę ZIMNE. Do takiego ciasta dodałam całe jaja i wymieszałam mikserem. Wyciskałam strzykawką . Należy piec w temp.200* 30 minut. Zimne przekroiłam i przekładałam bitą śmietaną ubitą z cukrem pudrem.