Desery Przepis na:
Eklery

Przepisów i artykułów: 509 Ocena: 6434
Dodano: 14.05.2016
Odsłon: 2197
Składniki
- 1 szklanka wody, 250 g margaryny
- 2 szklanki mąki pszennej, 4 jaja
- mała szczypta soli, 1/2 litra śmietanki 30%, 2 łyżki cukru pudru
> 6 os. | > 60 min | łatwe | tanie |
Przygotowanie
-
Margarynę zagotowałam z wodą.
Na gotującą się wsypałam mąkę.
Wyłączyłam i mieszałam drewnianą łyżką.
Nalezy mieszać do momentu aż składniki połaczą się i ciasto zacznie odchodzić od garnka.
U mnie trwało to około 3 minuty.
Czyli bardzo szybko można uzyskać żądany efekt :) -
Ciasto chłodzimy , ma być na prawdę ZIMNE. Do takiego ciasta dodałam całe jaja i wymieszałam mikserem.
Wyciskałam strzykawką .
Należy piec w temp.200* 30 minut.
Zimne przekroiłam i przekładałam bitą śmietaną ubitą z cukrem pudrem.
Komentarze do przepisu (7)

Justitako 16 maja 2016Zgłoś do usunięcia
mmniaaam :)1 Kto głosował? | Odpowiedz

GREGORHSPEED 15 maja 2016Zgłoś do usunięcia
MMM <31 Kto głosował? | Odpowiedz

Joanna116 15 maja 2016Zgłoś do usunięcia
Dawno nie jadłam dobrych eklerek, a Twoje wyglądają bardzo apetycznie i z pewnością wypróbuję przepis☺1 Kto głosował? | Odpowiedz

Futka 15 maja 2016Zgłoś do usunięcia
Doskonałe! Uwielbiam <31 Kto głosował? | Odpowiedz

Docherro 14 maja 2016Zgłoś do usunięcia
Super eklerki ,pyszne...na wierzch bym zrobiła polewę,ale i bez niej zabieram dwie eklerki:) Odpowiedzi: 2 ▼1 Kto głosował? | Odpowiedz