Do góry

Desery Przepis na:

Ekspresowe ciasto czekoladowe z czereśniami.

Ekspresowe ciasto czekoladowe z czereśniami.

Autor:

Przepisów i artykułów: 182 Ocena: 2230

Dodano:

Odsłon: 4230

Bardzo szybkie do zrobienia ekspresowe ciasto czekoladowe z czereśniami. Zrobisz je w 15 minut plus czas pieczenia. Jest przepyszne a do jego zrobienia można użyć zarówno świeżych jaki mrożonych czereśni. Fantastycznie smakować będzie również z wiśniami, truskawkami lub malinami.

Składniki

  • *Szklanki o pojemności 250 ml
  • 2 jajka
  • 3/4 szklanki cukru
  • szczypta soli
  • 1 szklanka mleka
  • 1/2 szklanki oleju roślinnego
  • 3 łyżki dżemu czereśniowego
  • 2 szklanki maki pszennej
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 3 łyżki kakao około
  • 300 g czereśni
5-6 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Ekspresowe ciasto czekoladowe z czereśniami.

Przygotowanie

  1. Czereśnie umyć, wydrylować i przekroić na połówki.

  2. W misce utrzeć jajka z cukrem oraz szczypta soli. Do utartych jajek, ciągle mieszając dodać kolejno olej, mleko oraz dżem.

    Następnie do miski przesiać make z proszkiem do pieczenia i kakao. Składniki dobrze wymieszać do połączenia.

  3. Ciasto wylać do tortownicy o średnicy 25 cm, wyłożonej pergaminem.
    Na wierzchu ułożyć połówki czereśni.

    Ciasto piec w nagrzanym piekarniku w 180 st. C do suchego patyczka, około 40 minut. Funkcja piekarnika góra – dół.

    Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Wideo do przepisu:

Komentarze do przepisu (5)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Docherro 12 lipca Pyszne ,mam wiśnie więc zrobię z wiśniami:) Odpowiedzi: 4 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń