Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gofry z ciasta francuskiego to świetna alternatywa dla zwykłych gofrów, szybka i prosta, wszystko co musimy zrobić to wyjąć ciasto francuskie z lodówki, użyć ulubionego nadzienia, zapiec i gotowe... :) Polecam jako szybką przekąskę, idealnie nadają się na niezapowiedziane odwiedziny gości. :)
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5352
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 227
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 812
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 937
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 144
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2836
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5352
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 227
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 812
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 937
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 144
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2836
Składniki
Gofrownicę nagrzewamy, z ciasta francuskiego wycinamy koła o średnicy ok 8 cm. Na połowie kółka kładziemy łyżkę konfitury, przykrywamy drugim kółkiem. Brzegi dociskamy dokładnie, tak aby się dobrze skleiły ( można użyć żółtka do posmarowania brzegów). Gofry przekładamy do nagrzanej gofrownicy. Zapiekamy aż się zezłocą, gotowe posypujemy cukrem pudrem i ewentualnie nakładamy bitą śmietaną i ulubione dodatki. *jako nadzienie możemy użyć ulubionych owoców np. banana, jabłko lub kremu czekoladowego, inwencja twórcza należy do was :) Smacznego ! :)