Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Małe niewinne pączusie serowe, które zasmakują każdemu łasuchowi. W dodatku robi się je bardzo szybko. Ciekawostka - same odwracają się podczas smażenia nawet kilka razy :)
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11694
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1270
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12312
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 3023
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11694
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1270
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12312
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 3023
Składniki
Twaróg (u mnie z wiaderka) miksujemy z cukrami, mąką wymieszaną z solą i sodą oczyszczoną, śmietaną, jajkami oraz wódką. Powstałe ciasto będzie klejące, dlatego do małej miseczki nalewamy trochę oleju, smarujemy nim dłonie, a następnie z ciasta formujemy małe kulki nie większe niż wielkość orzecha włoskiego i układamy na tacy posmarowanej olejem, aby łatwiej się odklejały. Pączusie smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron na rumiano. Olej nie może być zbyt gorący, gdyż będą surowe w środku. Usmażone pączusie posypujemy cukrem pudrem. Smacznego :)