Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na szybkie przygotowanie smacznych i aromatycznych pierniczków.
Szybki bigos z kapusty pekińskiej. U nas jako dodatek do kotletów z pstrąga.
Odsłon: 41
Propozycja na ozorki w słoikach, które mogą stać długo w lodówce. Są smaczne...
Odsłon: 21
Brakuje czasu na przygotowanie idealnych świąt? Wcale nie! Ten szybki piernik...
Odsłon: 814
Dzisiaj moje ulubione gołąbki które przygotowuję na święta. Są to gołąbki z g...
Odsłon: 2789
Szybki bigos z kapusty pekińskiej. U nas jako dodatek do kotletów z pstrąga.
Odsłon: 41
Propozycja na ozorki w słoikach, które mogą stać długo w lodówce. Są smaczne...
Odsłon: 21
Brakuje czasu na przygotowanie idealnych świąt? Wcale nie! Ten szybki piernik...
Odsłon: 814
Dzisiaj moje ulubione gołąbki które przygotowuję na święta. Są to gołąbki z g...
Odsłon: 2789
Składniki
Masło rozpuścić w rondelku i ostudzić. Mąki wsypać do miseczki, wbić jajka, dodać roztopione masło, cukier puder, sodę oczyszczoną, kakao, miód i przyprawy. Wszystkie składniki zagnieść i wyrobić jednolite, gładkie ciasto.
Tak przygotowane ciasto rozwałkować na grubość około 4-5 mm i wykrawać foremkami dowolne kształty pierniczków. Następnie ułożyć je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i piec w temperaturze 180 stopni C przez około 8 do 10 minut. Pierniczki po ostygnięciu udekorować ulubionymi dodatkami: cukrem pudrem, wiórkami kokosowymi, czekoladą lub lukrem.