Desery Przepis na:
Przepisów i artykułów: 994 Ocena: 27531
Dodano: 21.04.2014
Odsłon: 2137
3-4 os. | 30 min | średnie | przystępne |
Masło rozpuścić w rondelku i ostudzić.
Mąki wsypać do miseczki, wbić jajka, dodać roztopione masło, cukier puder, sodę oczyszczoną, kakao, miód i przyprawy. Wszystkie składniki zagnieść i wyrobić jednolite, gładkie ciasto.
Tak przygotowane ciasto rozwałkować na grubość około 4-5 mm i wykrawać foremkami dowolne kształty pierniczków.
Następnie ułożyć je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i piec w temperaturze 180 stopni C przez około 8 do 10 minut.
Pierniczki po ostygnięciu udekorować ulubionymi dodatkami: cukrem pudrem, wiórkami kokosowymi, czekoladą lub lukrem.
Na skróty
Komentarze do przepisu (2)

limetka 22 kwietnia 2014Zgłoś do usunięcia
To raczej nie te święta . . . na pierniczki !!! Odpowiedzi: 1 ▼0 Kto głosował? | Odpowiedz