Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj postanowiłam przygotować batoniki z płatków, nasion i rodzynek. Świetnie sprawdzają się jako przekąska do pracy. Są sycące i z pewnością zdrowsze od batonów z automatu.
Przepis na szaszłyki z mielonego mięsa jagnięcego z dodatkiem warzyw oraz aro...
Odsłon: 157
Duszone mięso w aromatycznym sosie z dodatkiem suszonych śliwek to danie, któ...
Odsłon: 2253
To danie to wyjątkowo aromatyczna i soczysta warstwowa pieczeń, która zachwyc...
Odsłon: 2218
Deserki proste i szybkie w przygotowaniu, wielosmakowe dlatego że są galaretk...
Odsłon: 55
Przepis na szaszłyki z mielonego mięsa jagnięcego z dodatkiem warzyw oraz aro...
Odsłon: 157
Duszone mięso w aromatycznym sosie z dodatkiem suszonych śliwek to danie, któ...
Odsłon: 2253
To danie to wyjątkowo aromatyczna i soczysta warstwowa pieczeń, która zachwyc...
Odsłon: 2218
Deserki proste i szybkie w przygotowaniu, wielosmakowe dlatego że są galaretk...
Odsłon: 55
Składniki
Miód rozpuszczam w rondelku na małym ogniu. Do miski wsypuję płatki owsiane i żytnie, siemię lniane, nasiona słonecznika, pestki dyni i rodzynki, a następnie dodaję płynny miód.
Wbijam jajko i wszystko dokładnie mieszam. Następnie dodaję mąkę i znów mieszam ze sobą wszystkie składniki.
Masę wykładam na wyłożoną papierem blaszkę i piekę ok. 20 minut w temperaturze 180 st. C. Zaraz po wyciągnięciu z pieca tnę w prostokąty.