Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj postanowiłam przygotować batoniki z płatków, nasion i rodzynek. Świetnie sprawdzają się jako przekąska do pracy. Są sycące i z pewnością zdrowsze od batonów z automatu.
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 304
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14696
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1728
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 16971
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 304
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14696
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1728
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 16971
Składniki
Miód rozpuszczam w rondelku na małym ogniu. Do miski wsypuję płatki owsiane i żytnie, siemię lniane, nasiona słonecznika, pestki dyni i rodzynki, a następnie dodaję płynny miód.
Wbijam jajko i wszystko dokładnie mieszam. Następnie dodaję mąkę i znów mieszam ze sobą wszystkie składniki.
Masę wykładam na wyłożoną papierem blaszkę i piekę ok. 20 minut w temperaturze 180 st. C. Zaraz po wyciągnięciu z pieca tnę w prostokąty.