Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj postanowiłam przygotować batoniki z płatków, nasion i rodzynek. Świetnie sprawdzają się jako przekąska do pracy. Są sycące i z pewnością zdrowsze od batonów z automatu.
Same pyszności na talerzu. Kabanosy, papryka, pomidory, cukinia i pachnące la...
Odsłon: 619
Kolejne słoiczki maszerują do spiżarni. To stary przepis mojej Teściowej. Te...
Odsłon: 4383
Same pyszności na talerzu. Kabanosy, papryka, pomidory, cukinia i pachnące la...
Odsłon: 619
Kolejne słoiczki maszerują do spiżarni. To stary przepis mojej Teściowej. Te...
Odsłon: 4383
Składniki
Miód rozpuszczam w rondelku na małym ogniu. Do miski wsypuję płatki owsiane i żytnie, siemię lniane, nasiona słonecznika, pestki dyni i rodzynki, a następnie dodaję płynny miód.
Wbijam jajko i wszystko dokładnie mieszam. Następnie dodaję mąkę i znów mieszam ze sobą wszystkie składniki.
Masę wykładam na wyłożoną papierem blaszkę i piekę ok. 20 minut w temperaturze 180 st. C. Zaraz po wyciągnięciu z pieca tnę w prostokąty.