Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Eton mess czyli beza z dodatkiem kremu śmietankowego oraz sosu owocowego. Im bardziej kwaskowaty owoc tym lepiej i im bardziej intensywna barwa tym również lepiej!
Pyszny i aksamitny sernik z korzennymi ciasteczkami i kremem Lotus, To wszyst...
Odsłon: 1958
U nas mówi się łysy drożdżowiec albo pajtok. Takie czyste ciasto. Nawet jak...
Odsłon: 2539
Jestem pewna, że czegoś takiego nie próbowaliście. ;) Przysmak wigilijny to c...
Odsłon: 452
Nie wyobrażamy sobie świąt bez wyjątkowo aromatycznej i intensywnej w smaku g...
Odsłon: 52606
Idealne ciasto nie tylko na święta. Prosty i szybki piernik według przepisu m...
Odsłon: 564
Pyszny i aksamitny sernik z korzennymi ciasteczkami i kremem Lotus, To wszyst...
Odsłon: 1958
U nas mówi się łysy drożdżowiec albo pajtok. Takie czyste ciasto. Nawet jak...
Odsłon: 2539
Jestem pewna, że czegoś takiego nie próbowaliście. ;) Przysmak wigilijny to c...
Odsłon: 452
Nie wyobrażamy sobie świąt bez wyjątkowo aromatycznej i intensywnej w smaku g...
Odsłon: 52606
Idealne ciasto nie tylko na święta. Prosty i szybki piernik według przepisu m...
Odsłon: 564
Składniki
Sos owocowy: Aronię zagotuj razem z wiśniami, sokiem cytrynowym oraz 3 łyżkami cukru. Gotuj około 15 minut od czasu do czasu mieszając aż puszczą soki z owoców. Gdy owoce się rozpadną przetrzyj je przez sito i odstaw na bok do ostygnięcia.
Krem: Dobrze schłodzoną śmietanę ubij na sztywno w mikserze. Na koniec miksowania dodaj cukier puder oraz ekstrakt waniliowy.
Do każdego kubeczka/szklanki/pucharka wsyp na dno pokruszoną bezę i dodaj łyżkę ubitej śmietany. Polej sosem i ponownie daj pokruszoną bezę, śmietanę i sos owocowy. Deser możesz udekorować świeżymi owocami.