Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Eton mess czyli beza z dodatkiem kremu śmietankowego oraz sosu owocowego. Im bardziej kwaskowaty owoc tym lepiej i im bardziej intensywna barwa tym również lepiej!
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1138
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1732
Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 5803
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1138
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1732
Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 5803
Składniki
Sos owocowy: Aronię zagotuj razem z wiśniami, sokiem cytrynowym oraz 3 łyżkami cukru. Gotuj około 15 minut od czasu do czasu mieszając aż puszczą soki z owoców. Gdy owoce się rozpadną przetrzyj je przez sito i odstaw na bok do ostygnięcia.
Krem: Dobrze schłodzoną śmietanę ubij na sztywno w mikserze. Na koniec miksowania dodaj cukier puder oraz ekstrakt waniliowy.
Do każdego kubeczka/szklanki/pucharka wsyp na dno pokruszoną bezę i dodaj łyżkę ubitej śmietany. Polej sosem i ponownie daj pokruszoną bezę, śmietanę i sos owocowy. Deser możesz udekorować świeżymi owocami.