Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proponuję dziś klasyczne ciasto. Zapewne każdy ma swoje ulubione dodatki owocowe, u mnie tym razem z brzoskwiniami.
Dzisiejsze śniadanie jest kombinowane. Mieliśmy białka z szarlotki, trochę pi...
Odsłon: 63
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 38617
Przepis na pełnoziarniste tortille wypełnione warzywami, grillowanym serem ha...
Odsłon: 134
Poleam. Domowe słodkości najlepsze.
Odsłon: 867
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 1022
Czy pulpety z piekarnika mogą być równie soczyste i pełne smaku? Oczywiście!...
Odsłon: 6065
Dzisiejsze śniadanie jest kombinowane. Mieliśmy białka z szarlotki, trochę pi...
Odsłon: 63
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 38617
Przepis na pełnoziarniste tortille wypełnione warzywami, grillowanym serem ha...
Odsłon: 134
Poleam. Domowe słodkości najlepsze.
Odsłon: 867
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 1022
Czy pulpety z piekarnika mogą być równie soczyste i pełne smaku? Oczywiście!...
Odsłon: 6065
Składniki
Ucieramy margarynę z cukrem, dodajemy po kolei żółtka. Następnie dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia i ubite na sztywno białka. Delikatnie mieszamy. Dzielimy ciasto na połowę do jednej dodajemy kakao i olej. Białe ciasto wylewamy na dno blaszki ( o wymiarach ok. 25 -36 cm), wyłożonej papierem do pieczenia, następnie ciasto ciemne. Brzoskwinie odsączamy z syropu dzielimy na mniejsze cząstki i układamy na ciemnym cieście lekko dociskając. Pieczemy około 40 minut w 170 stopniach. Syrop z brzoskwiń uzupełniamy wodą by było 500 ml. W połowie szklanki soku rozprowadzamy proszek budyniowy, resztę soku gotujemy, możemy dosłodzić cukrem. Ugotowany budyń studzimy, do zimnego dodajemy miękkie masło i ucieramy na puszystą masę. Na upieczone i wystudzone ciasto nakładamy masę. Możemy polać polewę czekoladową lub zetrzeć pół tabliczki czekolady na wierzch.