Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proponuję dziś klasyczne ciasto. Zapewne każdy ma swoje ulubione dodatki owocowe, u mnie tym razem z brzoskwiniami.
Minipączki z serka przygotujesz bez dodatku drożdży. Wychodzą pulchne, słodki...
Odsłon: 3704
Kruche faworki smażone na głębokim tłuszczu to smak, który od lat kojarzy się...
Odsłon: 897
Przepis na szaszłyki z mielonego mięsa jagnięcego z dodatkiem warzyw oraz aro...
Odsłon: 228
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 34197
Uwielbiamy sałatki. Nie tylko do obiadu. Samo dobro.
Odsłon: 547
Minipączki z serka przygotujesz bez dodatku drożdży. Wychodzą pulchne, słodki...
Odsłon: 3704
Kruche faworki smażone na głębokim tłuszczu to smak, który od lat kojarzy się...
Odsłon: 897
Przepis na szaszłyki z mielonego mięsa jagnięcego z dodatkiem warzyw oraz aro...
Odsłon: 228
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 34197
Uwielbiamy sałatki. Nie tylko do obiadu. Samo dobro.
Odsłon: 547
Składniki
Ucieramy margarynę z cukrem, dodajemy po kolei żółtka. Następnie dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia i ubite na sztywno białka. Delikatnie mieszamy. Dzielimy ciasto na połowę do jednej dodajemy kakao i olej. Białe ciasto wylewamy na dno blaszki ( o wymiarach ok. 25 -36 cm), wyłożonej papierem do pieczenia, następnie ciasto ciemne. Brzoskwinie odsączamy z syropu dzielimy na mniejsze cząstki i układamy na ciemnym cieście lekko dociskając. Pieczemy około 40 minut w 170 stopniach. Syrop z brzoskwiń uzupełniamy wodą by było 500 ml. W połowie szklanki soku rozprowadzamy proszek budyniowy, resztę soku gotujemy, możemy dosłodzić cukrem. Ugotowany budyń studzimy, do zimnego dodajemy miękkie masło i ucieramy na puszystą masę. Na upieczone i wystudzone ciasto nakładamy masę. Możemy polać polewę czekoladową lub zetrzeć pół tabliczki czekolady na wierzch.