Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Fasola z suszonymi śliwkami"
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 608
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 54
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 78
Makaron z pomidorami to świetny pomysł na lekki obiad czy kolację. Danie jest...
Odsłon: 53
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 370
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 608
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 54
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 78
Makaron z pomidorami to świetny pomysł na lekki obiad czy kolację. Danie jest...
Odsłon: 53
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 370
Składniki
Fasolę musimy przepłukać i namoczyć (przez co najmniej 6 godzin, a jeszcze lepiej przez cały dzień przed gotowaniem). Solimy i gotujemy niemal do miękkości (w wodzie z moczenia).
Śliwki płuczemy, moczymy (przez co najmniej pół godziny). Dorzucamy do fasoli (jeśli są to „kalifornijki”, to dodajemy je dosłownie w ostatniej chwili).
Z masła i mąki robimy zasmażkę, rozprowadzamy odrobiną płynu z fasoli. Dodajemy do ugotowanej potrawy.
Czas przygotowania: 60 minut 90 kcal/1 porcjaŹródło: Tele Tydzień