Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Fasolka szparagowa w pomidorach"
Bardzo smaczny, kolejny chleb pszenny upieczony na żytnim zakwasie posypany p...
Odsłon: 18
tym razem grillowany był kurczak, udko było pyszne, zdecydowanie lepsze niż t...
Odsłon: 124
Zdrowe, smaczne, syte i szybkie śniadanie bez którego nie zaczyna się dnia. J...
Odsłon: 281
Jeśli uwielbiasz placki ziemniaczane lub te zrobione z cukinii, koniecznie mu...
Odsłon: 508
Bardzo smaczny, kolejny chleb pszenny upieczony na żytnim zakwasie posypany p...
Odsłon: 18
tym razem grillowany był kurczak, udko było pyszne, zdecydowanie lepsze niż t...
Odsłon: 124
Zdrowe, smaczne, syte i szybkie śniadanie bez którego nie zaczyna się dnia. J...
Odsłon: 281
Jeśli uwielbiasz placki ziemniaczane lub te zrobione z cukinii, koniecznie mu...
Odsłon: 508
Składniki
Fasolkę przebierz, umyj, a następnie odetnij z obu stron ogonki i oderwij grubą nitkę. Wrzuć warzywa do osolonego wrzątku i gotuj do miękkości.
W tym czasie potnij ząbki czosnku na cienkie plasterki. Pomidory przelej wrzątkiem, po czym obierz ze skóry. Pokrój je w ósemki.
Na patelni rozgrzej oliwę z oliwek i najpierw zeszklij czosnek, a potem przesmaż pomidory. Dosyp sól z pieprzem i dodaj gałązkę rozmarynu. Duś do czasu, aż powstanie gęsty sos. Polej nim ciepłą fasolkę i podawaj jako danie obiadowe.
<strong>Przepis nadesłała: Antonina Zarakowska</strong>Źródło: Kurier TV