Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Faszerowane łódeczki"
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 15
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 39
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 23643
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pysznego pieczonego kurczaka z ziemniaka...
Odsłon: 438
Jest to ciasto które robię dla ok. 10-12 osób. Niezastąpione na urodziny, imi...
Odsłon: 261
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 15
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 39
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 23643
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pysznego pieczonego kurczaka z ziemniaka...
Odsłon: 438
Jest to ciasto które robię dla ok. 10-12 osób. Niezastąpione na urodziny, imi...
Odsłon: 261
Składniki
Ziemniaki gotujemy prawie do miękkości w mundurkach w osolonej wodzie. Odcedzamy i studzimy.
Zimne ziemniaki kroimy wzdłuż, łyżeczką wydrążamy miąższ. Miąższ rozgniatamy widelcem, mieszamy ze śmietaną, doprawiamy papryką, pieprzem, solą, przeciśniętym przez praskę czosnkiem i posiekaną natką pietruszki. Na koniec dodajemy pomidory pokrojone w drobną kostkę.
Wnętrza ziemniaków smarujemy roztopionym masłem, napełniamy farszem i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 190°C. Po 10 minutach posypujemy tartym serem i zapiekamy do przyrumienienia. Dekorujemy bazylią, roszponką itp.
Czas przygotowania 60 minut. Cena jednej porcji około 1,50 złŹródło: Rewia