Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Faszerowane ziemniaki"
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 47
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 57
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 292
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 47
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 57
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 292
Składniki
Cukinię umyć (nie obierać) i pokroić w drobną kostkę, pomidora sparzyć, obrać ze skóry i pociąć także w drobną kostkę. Cukinię, pomidory i oliwki wymieszać, dodać olej i doprawić solą i pieprzem.
Ziemniaki dokładnie umyć, odkroić wierzch i wydrążyć środki, wnętrze ziemniaków nasmarować masłem i oprószyć solą i pieprzem. Napełnić ziemniaki przygotowanym farszem i zawinąć w folię aluminiową. Piec ok. 50-60 minut w nagrzanym do 200oC piekarniku, po czym zdjąć folię, przykryć ziemniaki plastrami sera i zapiec na złoty kolor. Ziemniaki dekorować listkami ziół lub świeżym koperkiem.
Dobrym pomysłem jest do ziemniaków sosu jogurtowego z czosnkiem lub chrzanem.
ok. 85 minutŹródło: Twoje Imperium