Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Faszerowany patison"
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 73
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 490
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1397
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1877
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 73
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 490
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1397
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1877
Składniki
Z patisonów zetnij czapeczki, wydrąż miąższ. Lekko je zblanszuj w osolonej wodzie, odcedź, ostudź.
Pokrój namoczone grzyby i podsmaż na oleju razem z cebulą oraz czosnkiem. Podlej wodą i duś kilka minut.
Bułkę tartą wymieszaj z parmezanem, kilkoma łyżkami oliwy, posiekaną natką. Dodaj grzyby. Przypraw. Napełnij patisony. Piecz około 20 min w temp. 190°C.
Małgorzata Kwiatkowska z Krapkowic
Porcje 2 Przygot. 40 min Cena 1,60 zł Kalorie 218 kcalŹródło: Takie jest życie