Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne kruche ciasteczka obtaczane w cukrze pudrze. Wyglądem przypominają kokardki choć mojemu synkowi przypominają muszkę . Myślę że najważniejsze że by smakowały, robione w domu są najlepsze.
W dawnych czasach kiedy nie było jeszcze supermarketów, a warzywa nie były og...
Odsłon: 52327
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 224
W dawnych czasach kiedy nie było jeszcze supermarketów, a warzywa nie były og...
Odsłon: 52327
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 224
Składniki
Podane składniki łączymy. Wyrabiamy, aż do powstania elastycznego ciasta i jedynie ocet dodajemy na końcu i dalej wyrabiamy. Jeśli ciasto będzie za słuche możemy podlać wodą lub mlekiem.
Następnie dzielimy ciasto na kilka części. Bierzemy pierwszy a pozostałe przykrywamy ściereczką, należy cienko rozwałkować, zrobić paski które dzielimy na mniejsze w środku każdego robimy nacięcie przez które przeciągamy jedna część placka. Ciężko to obrać w słowa myślę że na zdjęciu sporo widać. A jeśli nie potrafimy robić takich zawijasów, syn poleca zrobić ludzika ️
Nasze ciasteczka smażymy na głębokim tłuszczu. Po wystudzeniu obsypujemy cukrem pudrem.