Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne kruche ciasteczka obtaczane w cukrze pudrze. Wyglądem przypominają kokardki choć mojemu synkowi przypominają muszkę . Myślę że najważniejsze że by smakowały, robione w domu są najlepsze.
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5363
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 230
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 831
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 950
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 158
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5363
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 230
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 831
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 950
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 158
Składniki
Podane składniki łączymy. Wyrabiamy, aż do powstania elastycznego ciasta i jedynie ocet dodajemy na końcu i dalej wyrabiamy. Jeśli ciasto będzie za słuche możemy podlać wodą lub mlekiem.
Następnie dzielimy ciasto na kilka części. Bierzemy pierwszy a pozostałe przykrywamy ściereczką, należy cienko rozwałkować, zrobić paski które dzielimy na mniejsze w środku każdego robimy nacięcie przez które przeciągamy jedna część placka. Ciężko to obrać w słowa myślę że na zdjęciu sporo widać. A jeśli nie potrafimy robić takich zawijasów, syn poleca zrobić ludzika ️
Nasze ciasteczka smażymy na głębokim tłuszczu. Po wystudzeniu obsypujemy cukrem pudrem.