Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kruche ciasto z dodatkiem, 3-łyżek 18% śmietany, bez spirytusu.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11606
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1248
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12187
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 2751
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11606
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1248
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12187
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 2751
Składniki
Na stolnicę wsypuję 2-szkl. mąki. Dodaję same 4-żółtka,3- łyżki 18 % śmietany. cukier wanilinowy, szczypta soli. Wyrabiam wszystkie składniki. Pozostawiam w lodówce ,na pół godziny. Wałkuję 3 mil. prostokąty. Rozgrzewam 1/2 l. oleju, wrzucam kawałek ciasta do przepieczenia. Nie dodaję spirytusu. Wrzucam kolejne partie ciasta/uprzednio ładnie uformowane ,np. różyczki, plastry prostokątne z dziurką. Żaden faworek nie pobiera tłuszczu, ale też wykładam ręcznik papierowy .Posypuję cukrem pudrem. A jeżeli robię różyczki, nakłada marmoladę. Smacznego.