Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kruche ciasto z dodatkiem, 3-łyżek 18% śmietany, bez spirytusu.
Sałatka kolorowa w smaku wyjątkowa to kuskus perłowy, marchewka młoda karmeli...
Odsłon: 569
Przepis dnia
Domowa wiejska kiełbasa podpiekana wyszła rewelacyjna, pyszna, rozpływająca s...
Odsłon: 804
Przepis na pyszną i aromatyczną frittatę z salami, pomidorami, papryką, czerw...
Odsłon: 183
Sałatka kolorowa w smaku wyjątkowa to kuskus perłowy, marchewka młoda karmeli...
Odsłon: 569
Przepis dnia
Domowa wiejska kiełbasa podpiekana wyszła rewelacyjna, pyszna, rozpływająca s...
Odsłon: 804
Przepis na pyszną i aromatyczną frittatę z salami, pomidorami, papryką, czerw...
Odsłon: 183
Składniki
Na stolnicę wsypuję 2-szkl. mąki. Dodaję same 4-żółtka,3- łyżki 18 % śmietany. cukier wanilinowy, szczypta soli. Wyrabiam wszystkie składniki. Pozostawiam w lodówce ,na pół godziny. Wałkuję 3 mil. prostokąty. Rozgrzewam 1/2 l. oleju, wrzucam kawałek ciasta do przepieczenia. Nie dodaję spirytusu. Wrzucam kolejne partie ciasta/uprzednio ładnie uformowane ,np. różyczki, plastry prostokątne z dziurką. Żaden faworek nie pobiera tłuszczu, ale też wykładam ręcznik papierowy .Posypuję cukrem pudrem. A jeżeli robię różyczki, nakłada marmoladę. Smacznego.
Przepisy Desery
Desery
Mazurek czekoladowo bakaliowy i z białej czekolady
Desery
Babka migdałowa jak dawniej
Desery
Mazurki wielkanocne
Desery
Keks
Mazurek czekoladowo bakaliowy i z białej czekolady
Mazurki wielkanocne są pełne smaków, różnych kształtów i wzorów. Te tradycyjn...
Odsłon: 17
Babka migdałowa jak dawniej
Babki na święta się wypieka, każdy na nie czeka. Są duże, małe i malutkie, z...
Odsłon: 23