Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kruche ciasto z dodatkiem, 3-łyżek 18% śmietany, bez spirytusu.
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 35856
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 134
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 239
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 271
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 35856
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 134
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 239
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 271
Składniki
Na stolnicę wsypuję 2-szkl. mąki. Dodaję same 4-żółtka,3- łyżki 18 % śmietany. cukier wanilinowy, szczypta soli. Wyrabiam wszystkie składniki. Pozostawiam w lodówce ,na pół godziny. Wałkuję 3 mil. prostokąty. Rozgrzewam 1/2 l. oleju, wrzucam kawałek ciasta do przepieczenia. Nie dodaję spirytusu. Wrzucam kolejne partie ciasta/uprzednio ładnie uformowane ,np. różyczki, plastry prostokątne z dziurką. Żaden faworek nie pobiera tłuszczu, ale też wykładam ręcznik papierowy .Posypuję cukrem pudrem. A jeżeli robię różyczki, nakłada marmoladę. Smacznego.