Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przedstawiam dziś klasyczny przepis na faworki, przepis klasyczny, a jednocześnie łatwy i prosty, a faworki będą bardzo chrupiące, serdecznie polecam :-)
1. W misce mieszamy najpierw wszystkie suche składniki, następnie dodajemy 3 żółtka, 3-4 łyżki śmietany, 1 łyżkę spirytusu i mieszamy.
2. Następnie przerzucamy na blat i zagniatamy. Jeżeli ciasto okaże się zbyt suche, to warto dodać trochę śmietany (łyżeczkę lub dwie) i potem zagniatanie już pójdzie gładko
3. Zagniecione ciasto trzeba dobrze potłuc wałkiem, żeby pozbawić je pęcherzyków powietrza, Następnie dzielimy na pół (żeby łatwiej się wałkowało) i wałkujemy na cienki placek jak na makaron. Drugą część ciasta chowamy do woreczka, żeby nie schło. Następnie ciasto dzielimy na pasy - ok. 3 cm szerokości, a potem jeszcze na pół i przecinamy po środku.
4. Następnie kawałki ciasta wywijamy (dokładnie pokazane jest na filmiku).
5. W garnku roztapiamy 3 kostki smalcu lub rozgrzewamy inny tłuszcz.
Faworki wrzucamy na gorący tłuszcz i smażymy na złoto.
6. Usmażone faworki przekładamy na talerz wyłożony papierem i oprószamy cukrem pudrem.
Smacznego :-)
Przepis dnia
Przepis na klasyczne, mocno czekoladowe i niezwykle smaczne ciasto brownie. D...
Odsłon: 40983
Zupy mogę gotować i jeść codziennie :) Pierwsze miejsce w tej kategorii ma żu...
Odsłon: 2475
Kiełbasa z mięsa wieprzowego. W smaku lekko wyczuwalny pieprz i kminek.
Odsłon: 1592
Cechą charakterystyczną sernika krówkowego jest jego bogata, jedwabista konsy...
Odsłon: 883
Lekka sałatka na przystawkę lub lekką kolację. Szybka i łatwa do przygotowani...
Odsłon: 23
Jest to super szybkie i proste danie. Do jego przygotowania potrzebujemy tylk...
Odsłon: 25
Cechą charakterystyczną sernika krówkowego jest jego bogata, jedwabista konsy...
Odsłon: 883
Lekka sałatka na przystawkę lub lekką kolację. Szybka i łatwa do przygotowani...
Odsłon: 23
Jest to super szybkie i proste danie. Do jego przygotowania potrzebujemy tylk...
Odsłon: 25
Składniki
1. W misce mieszamy najpierw wszystkie suche składniki, następnie dodajemy 3 żółtka, 3-4 łyżki śmietany, 1 łyżkę spirytusu i mieszamy. 2. Następnie przerzucamy na blat i zagniatamy. Jeżeli ciasto okaże się zbyt suche, to warto dodać trochę śmietany (łyżeczkę lub dwie) i potem zagniatanie już pójdzie gładko 3. Zagniecione ciasto trzeba dobrze potłuc wałkiem, żeby pozbawić je pęcherzyków powietrza, Następnie dzielimy na pół (żeby łatwiej się wałkowało) i wałkujemy na cienki placek jak na makaron. Drugą część ciasta chowamy do woreczka, żeby nie schło. Następnie ciasto dzielimy na pasy - ok. 3 cm szerokości, a potem jeszcze na pół i przecinamy po środku. 4. Następnie kawałki ciasta wywijamy (dokładnie pokazane jest na filmiku). 5. W garnku roztapiamy 3 kostki smalcu lub rozgrzewamy inny tłuszcz. Faworki wrzucamy na gorący tłuszcz i smażymy na złoto. 6. Usmażone faworki przekładamy na talerz wyłożony papierem i oprószamy cukrem pudrem. Smacznego :-)
Przepisy Desery
Desery
Sernik krówkowy
Desery
papierówkowa szarlotka z budyniową pianką
Desery
Ciasto- czekoladowiec
Desery
Sernik warzony
Sernik krówkowy
Cechą charakterystyczną sernika krówkowego jest jego bogata, jedwabista konsy...
Odsłon: 883
papierówkowa szarlotka z budyniową pianką
Papierówkowa szarlotka pachnie i smakuje wybornie, nie da się poprzestać na j...
Odsłon: 1522