Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne i kruche faworki które można przygotować nie tylko na tłusty czwartek, będą również idealne na ostatki . Polecam.
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 81
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 53
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 740
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 95
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 81
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 53
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 740
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 95
Składniki
Mąkę przesiej na stolnicę, dodaj masło lub smalec, jajka, sól, ocet i śmietanę. Zagnieść i dobrze wyrób ciasto. Ciasto powinno być twarde jak na makaron. Następnie zawiń w ściereczką i włóż do lodówki.
Następnie ciasto wybijaj wałkiem tak mocno, aż będą tworzyć się pęcherzyki. Wybite ciasto rozwałkuj cieniutko, podsypując jak najmniej mąki, wykrawaj wąskie długie paski, przekrawaj w środku i przeciągaj . W głębokim garnku rozgrzej tłuszcz , wrzuć po kilka i smaż na kolor słomki . Wyjmuj na ręcznik papierowy aby odsączyć z tłuszczu. Po wystygnięciu posyp cukrem pudrem.
Faworki intensywnie rosną, dlatego wkładaj po kilka aby luźno pływały .