Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj przygotowałam faworki z ciasta francuskiego. Takie faworki polecam dla osób trochę leniwych, a także zapracowanych. Faworki proste, szybkie w przygotowaniu i bardzo smaczne. Wystarczy mieć w domu opakowanie ciasta francuskiego i szybki, pyszny smakołyk gotowy.
nóż, blaszka, ręcznik papierowy,
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 53
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 60
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 301
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 53
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 60
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 301
Składniki
Opakowanie ciasta francuskiego rozwijamy odcinamy paski o szerokości około 1 - 1,5 cm, następnie przecinamy na taką długość jakie długie chcemy faworki. Każdy pasek przecinamy w środku i wywijamy tak jak wywija się faworki. Jeden koniec przewijamy przez rozcięcie. Faworki układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Każdy smarujemy rozbełtanym żółtkiem wymieszanym z odrobiną wody. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i pieczemy około 15 minut. Po wystudzeniu oprószamy cukrem pudrem.
Faworki przygotowane do pieczenia.