Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj przygotowałam faworki z ciasta francuskiego. Takie faworki polecam dla osób trochę leniwych, a także zapracowanych. Faworki proste, szybkie w przygotowaniu i bardzo smaczne. Wystarczy mieć w domu opakowanie ciasta francuskiego i szybki, pyszny smakołyk gotowy.
nóż, blaszka, ręcznik papierowy,
Ciasto francuskie to jedno z moich ulubionych. Choć jest dość kaloryczne co j...
Odsłon: 2446
Sałatka kolorowa w smaku wyjątkowa to kuskus perłowy, marchewka młoda karmeli...
Odsłon: 567
Przepis dnia
Domowa wiejska kiełbasa podpiekana wyszła rewelacyjna, pyszna, rozpływająca s...
Odsłon: 803
Przepis na pyszną i aromatyczną frittatę z salami, pomidorami, papryką, czerw...
Odsłon: 182
Sałatka kolorowa w smaku wyjątkowa to kuskus perłowy, marchewka młoda karmeli...
Odsłon: 567
Przepis dnia
Domowa wiejska kiełbasa podpiekana wyszła rewelacyjna, pyszna, rozpływająca s...
Odsłon: 803
Przepis na pyszną i aromatyczną frittatę z salami, pomidorami, papryką, czerw...
Odsłon: 182
Składniki
Opakowanie ciasta francuskiego rozwijamy odcinamy paski o szerokości około 1 - 1,5 cm, następnie przecinamy na taką długość jakie długie chcemy faworki. Każdy pasek przecinamy w środku i wywijamy tak jak wywija się faworki. Jeden koniec przewijamy przez rozcięcie. Faworki układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Każdy smarujemy rozbełtanym żółtkiem wymieszanym z odrobiną wody. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i pieczemy około 15 minut. Po wystudzeniu oprószamy cukrem pudrem.
Faworki przygotowane do pieczenia.
Przepisy Desery
Desery
Mazurek czekoladowo bakaliowy i z białej czekolady
Desery
Babka migdałowa jak dawniej
Desery
Mazurki wielkanocne
Desery
Keks
Mazurek czekoladowo bakaliowy i z białej czekolady
Mazurki wielkanocne są pełne smaków, różnych kształtów i wzorów. Te tradycyjn...
Odsłon: 16
Babka migdałowa jak dawniej
Babki na święta się wypieka, każdy na nie czeka. Są duże, małe i malutkie, z...
Odsłon: 22