Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
:) Bardzo pyszny i szybki deser
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2198
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 955
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 23125
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2198
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 955
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 23125
Składniki
Figi opłukałem i ponacinałem na krzyż. Cukier puder wymieszałem z sokiem z cytryny , dwoma łyżkami wody i przyprawami. Gotowałem 5 min ,potem włożyłem figi i dusiłem pod przykryciem ok. 8 min. Figi przełożyłem na talerzyki deserowe. Dodałem lody -u mnie śmietankowe ( Grycan ) Polałem karmelem z duszenia fig i posypałem ziarnami granatu.