Do góry

Desery Przepis na:

Filet w galarecie żurawinowej

Filet w galarecie żurawinowej

Autor:

Przepisów i artykułów: 1313 Ocena: 11048

Dodano:

Odsłon: 3

Sprawdzony przepis na "Filet w galarecie żurawinowej"

Składniki

  • Podwójna pierś z kurczaka
  • 20 dag świeżej żurawiny lub 35 dag dżemu żurawinowego
  • 20 dag cukru
  • 2 łyżki żelatyny
  • 2 łyżki oleju
  • sól
  • pieprz
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Mięso nacieram solą, pieprzem, skrapiam olejem. Odstawiam na godzinę. Potem piekę w temp. 180oC ok. godziny.

  2. Żurawinę zasypuję cukrem, skrapiam wodą i rozgotowuję (dżem wystarczy podgrzać). Łączę ją z rozpuszczoną żelatyną.

  3. Do formy wlewam trochę tężejącej galarety, dobrze ją schładzam, kładę na niej zimne mięso, zalewam resztą galarety, znów schładzam.

  4. 110 min • Porcja 190 kcal • Koszt porcji 1,90 zł • Przepis na 6-8 porcji

  5. Kazimiera Grzywna z Chełma

    Źródło: Kobieta i życie

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń