Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Filet z indyka z ziołami"
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 22633
Lubczyk ma wiele zastosowań. Jest on przede wszystkim uznaną przyprawą kulina...
Odsłon: 117
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 328
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 264
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 22633
Lubczyk ma wiele zastosowań. Jest on przede wszystkim uznaną przyprawą kulina...
Odsłon: 117
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 328
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 264
Składniki
6 porcji • : 15 min • pieczenie: 75 min • 287 kcal/porcja • 7 zł/porcja
Rozgrzej piekarnik do 180 st. C. Połóż mięso na desce skórą do dołu i natnij wzdłuż najgrubszej części. Następnie rozłóż płasko i przypraw do smaku.
W misce wymieszaj zioła, czosnek, połowę skórki i połowę oliwy, przypraw do smaku. Wyłóż farsz na mięso, następnie zwiń je w długi rulon, pospinaj wykałaczkami lub zwiąż sznurkiem.
Ułóż mięso na blasze, skrop resztą oliwy, przypraw do smaku i wstaw do piekarnika. Piecz 75 minut, od czasu do czasu polewając sosem, który się z niego wytopi. Gdy mięso będzie miękkie i złociste, wyjmij z piekarnika, przykryj luźno folią aluminiową i odstaw na 15 minut, aby doszło.
Do majonezu dodaj sok z cytryny i resztę skórki, wymieszaj. Podawaj mięso w plastrach, z majonezem cytrynowym w sosjerce obok.Źródło: Olivia