Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Filety z kaczki w sosie z pomarańczy"
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 250
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 181
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 250
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 181
Składniki
Umyj piersi z kaczki, osusz i lekko ponacinaj skórę ostrym nożem. Obsmaż na patelni skórą do dołu ok. 8 minut. Odwróć, smaż 5 minut. Tłuszcz zachowaj. Zdejmij mięso z patelni, oprósz solą i pieprzem, posmaruj miodem, włóż do brytfanny, wstaw do piekarnika z trawą cytrynową i anyżem na ok. 30 min (100°C).
Na patelnię wlej sok z pomarańczy, włóż łyżkę masła, ew. dosłodź. Zredukuj. Kaczkę wyjmij z piekarnika, przestudź. Włóż do sosu z przyprawami z brytfanny, podduś w sosie i podaj.Źródło: Świat kobiety