Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Fińskie ślimaczki drożdżowe"
Mazurek jest bardzo ozdobnym, słodkim ciastem, który w wielu domach zajmuje o...
Odsłon: 1123
Kuchnia indyjska pod względem smaku to jedna z najlepszych kuchni świata. Bar...
Odsłon: 112
Prosty do zrobienia i niezwykle smaczny pasztet wielkanocny , wyśmienity na ś...
Odsłon: 1670
Mazurek jest bardzo ozdobnym, słodkim ciastem, który w wielu domach zajmuje o...
Odsłon: 1123
Kuchnia indyjska pod względem smaku to jedna z najlepszych kuchni świata. Bar...
Odsłon: 112
Prosty do zrobienia i niezwykle smaczny pasztet wielkanocny , wyśmienity na ś...
Odsłon: 1670
Składniki
Mąkę wymieszaj w miseczce z drożdżami i 5 łyżkami cukru. Dolej mleko oraz olej. Wbij jajko. Zagnieć ciasto. Odstaw je pod przykryciem w ciepłe miejsce na ok. 40 minut.
Kiedy ciasto podwoi swoją objętość, ponownie je zagnieć. Podziel na 2 porcje. Każdą rozwałkuj na kwadratowy placek. Jagody wymieszaj z resztą cukru i biszkoptami. Placki posmaruj masłem. Posyp owocami. Zwiń.
Każdy z rulonów pokrój na 10 pla sterków. Ułóż je na blasze przykrytej pergaminem. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 175 st. Piecz 20–25 minut. Po wystudzeniu ślimaczki posyp cukrem pudrem.Źródło: Tina
Przepisy Desery
Desery
Ciasto z kremem.
Desery
Babka cytrynowa z lukrem mandarynkowym
Desery
Jajeczka – ciasteczka kakaowe
Desery
Ciasto wielkanocne - baranek
Ciasto z kremem.
Szybkie ciasto z kremem o smaku ajerkoniakowym zrobione z upieczonego biszkop...
Odsłon: 23
Babka cytrynowa z lukrem mandarynkowym
Zapraszam na babkę cytrynową, prostą, ekspresową. Całe jajka z cukrem, olejem...
Odsłon: 106