Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Fińskie ślimaczki drożdżowe"
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 1958
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 1760
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 114
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 67
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 1958
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 1760
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 114
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 67
Składniki
Mąkę wymieszaj w miseczce z drożdżami i 5 łyżkami cukru. Dolej mleko oraz olej. Wbij jajko. Zagnieć ciasto. Odstaw je pod przykryciem w ciepłe miejsce na ok. 40 minut.
Kiedy ciasto podwoi swoją objętość, ponownie je zagnieć. Podziel na 2 porcje. Każdą rozwałkuj na kwadratowy placek. Jagody wymieszaj z resztą cukru i biszkoptami. Placki posmaruj masłem. Posyp owocami. Zwiń.
Każdy z rulonów pokrój na 10 pla sterków. Ułóż je na blasze przykrytej pergaminem. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 175 st. Piecz 20–25 minut. Po wystudzeniu ślimaczki posyp cukrem pudrem.Źródło: Tina