Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Fit kulki rafaello z kaszą jaglaną
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 97
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 77
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 116
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 97
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 77
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 116
Składniki
1. Kaszę przepłucz pod bieżącą wodą, włóż do garnka i zalej szklanką mleka. 2. Kaszę możesz ugotować także na wodzie zamiast mleka. 3. Gotuj na małym ogniu do momentu, aż kasza wchłonie mleko (mieszaj co jakiś czas). 4. Ugotowaną kaszę włóż do blendera. Dodaj do niej 30 g wiórków kokosowych, erytrytol i aromat migdałowy. Całość zblenduj na jednolitą masę. 5. Z gotowej masy formuj kulki, a następnie obtaczaj je w pozostałych wiórkach kokosowych. 6. Gotowe kulki włóż do lodówki na minimum 2 godziny. Kulki przechowuj w lodówce.