Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moja ulubiona pralinka w dużo mniejszej kaloryce
Wszyscy uwielbiają sałatkę gyros – dobrze doprawioną i skąpaną w dużej ilości...
Odsłon: 3310
Domowe kołaczyki to słodkości, na które większość się skusi. W tym wydaniu z...
Odsłon: 95
Wszyscy uwielbiają sałatkę gyros – dobrze doprawioną i skąpaną w dużej ilości...
Odsłon: 3310
Domowe kołaczyki to słodkości, na które większość się skusi. W tym wydaniu z...
Odsłon: 95
Składniki
600 ml mleka zagotować, w reszcie rozpuścić budyń i dodać pastylki słodziku Gotowy budyń odstawić do wyrośnięcia, można przykryć go woreczkiem żeby nie zrobił się korzuch. Twaróg ubić z migdałami i 30-40 g wiórek kokosowych Powoli dodawać zimnym budyń do twarogu ciągle ubijać na wolnych obrotach. Mieszać do uzyskania gładkiej konsystencji. Formę wysmarować olejem i wyłożyć papierem do pieczenia i układać herbatniki, przekładać masą budyniowo-tawrogową do momentu aż się wszystko skończy. Ostatnia warstwa herbatniki, masa i posypać resztą kokosu. Najlepiej smakuje po całej nocy w chłodnym miejscu. Odstawić i nie przykrywać. Smacznego 🫶.
Przepisy Desery
Desery
Deser owocowy z lodami i musem z czarnej porzeczki
Desery
Lody porzeczkowe z różami kandyzowanymi
Desery
Ciasto z truskawkami
Desery
Tradycyjny kujawiok
Deser owocowy z lodami i musem z czarnej porzeczki
Dzisiaj serwuje deser z owoców mieszanych z pysznymi lodami z czerwonej porze...
Odsłon: 12
Lody porzeczkowe z różami kandyzowanymi
Polecam pyszne lody z czerwonej porzeczki ,smak lodów lekko kwaśny, a dodatek...
Odsłon: 23