Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moja ulubiona pralinka w dużo mniejszej kaloryce
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 68
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 45
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 68
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 45
Składniki
600 ml mleka zagotować, w reszcie rozpuścić budyń i dodać pastylki słodziku Gotowy budyń odstawić do wyrośnięcia, można przykryć go woreczkiem żeby nie zrobił się korzuch. Twaróg ubić z migdałami i 30-40 g wiórek kokosowych Powoli dodawać zimnym budyń do twarogu ciągle ubijać na wolnych obrotach. Mieszać do uzyskania gładkiej konsystencji. Formę wysmarować olejem i wyłożyć papierem do pieczenia i układać herbatniki, przekładać masą budyniowo-tawrogową do momentu aż się wszystko skończy. Ostatnia warstwa herbatniki, masa i posypać resztą kokosu. Najlepiej smakuje po całej nocy w chłodnym miejscu. Odstawić i nie przykrywać. Smacznego 🫶.