Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moja ulubiona pralinka w dużo mniejszej kaloryce
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38445
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 1263
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38445
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 1263
Składniki
600 ml mleka zagotować, w reszcie rozpuścić budyń i dodać pastylki słodziku Gotowy budyń odstawić do wyrośnięcia, można przykryć go woreczkiem żeby nie zrobił się korzuch. Twaróg ubić z migdałami i 30-40 g wiórek kokosowych Powoli dodawać zimnym budyń do twarogu ciągle ubijać na wolnych obrotach. Mieszać do uzyskania gładkiej konsystencji. Formę wysmarować olejem i wyłożyć papierem do pieczenia i układać herbatniki, przekładać masą budyniowo-tawrogową do momentu aż się wszystko skończy. Ostatnia warstwa herbatniki, masa i posypać resztą kokosu. Najlepiej smakuje po całej nocy w chłodnym miejscu. Odstawić i nie przykrywać. Smacznego 🫶.